Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

En dag på jobbet

2011-03-29

Dagen börjar med en brunstrunda i ungdjursstallet. Nästan alla ligger i sina liggbås. 646 Stella som jag seminerade i går fick byta grupp i går och komma till de lite större djuren. Jag flyttade tillbaks 675  som faktiskt hade hamnat lite fel förra gången vi flyttade djur så att jag skulle ha två platser lediga i den större gruppen.Två kvigor som är uppe i gamla ladugården ska kalva i april och ska hem till Billinge och för att kunna lasta dem lättare bör de få komma ner i ungdjursstallet. Vid närmare eftertanke ska jag nog vänta med att ta ner dem tills det blir bättre väglag eller lasta dem från gamla ladugården.

Går in och hämtar hundarna så de får rasta sig. Jag brukar kommendera dem "bajsa och kissa" för att de inte ska bli på lekhumör utan göra ifrån sig istället.

Sen är det frukostdags och "elda i pannan dags" innan VDn går ner till ungdjursladugården för att utfodra den första rundbalen för dagen oich jag går ut till kvigorna som är i den gamla ladugården och ger dem  kraftfoder och hö och skottar och ströar. Just denna dag strejkade min pappa, annars är det han som står för den mesta servicen i den gamla ladugården. Hundarna är med och kollar att allt går rätt till. Sedan går hundarna och jag ner till ungdjursstallet och skottar och ströar liggbåsen på ena sidan och när VDn har skrapat rent "sovgången" så ströar vi liggbåsen där.

Sedan går vi in och gör iordning mat. Latte har tagit som sin uppgift att släpa upp ensilageplasten.

Efter maten tar jag ännu en brunstrunda.654 är på och vill rida på de andra kvigorna så det blir dags att seminera henne i morgon.Sedan är det kontorsjobb som gäller. Nu har jag hjälpt till med EUansökningar för 4H-klubben och Naturvårdsstiftelsen och har min egen kvar! SAM internet är trögt och konstigt i år.Men i eftermiddag ska den iväg så man slipper tänka på den något mer.

I morgon ska jag till länsstyrelsen och berätta om vårt projekt "Kött från Roslagen" som den ekonomiska föreningen Lundkovallkött driver. Ska bli intressant att träffa andra projektägare och diskutera fällor och fel och hur man kan driva projekt inom landsbygdsprogrammet.

Sedan är det dags för kraftfoder och en rundbal till till kvigorna och kraftfoder och hö till kvigorna i ladugården och inget föreningsmöte ikväll så jag hinner kanske göra min KRAV-redovisning också.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)