Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

Vart tog den stygga lilla råttan vägen

2011-06-26

Högsommarväder. Nu slår vi för hö. Pappa slår och VDn vänder och så hoppas vi att det varma vädret håller i sig tills det är dags att rulla rundbalshö.

I söndags på annandag midsommar trodde vi att vårt kylskåp hade lagt av. Smöret var mjukt och det var inte kallt i kylskåpet. En propp hade gått och när vi satte i en ny gick den också.

Alltså, plocka ur allt och lägga i kylväskor med kylklampar, kolla med grannen om vi kan låna släpvagn, tittar på nätet om det finns någon vitvaruaffär som är öppen och som har något bra kylskåp.  Vi hittar inget bra kylskåp och beslutar oss för att vänta tills måndagen när det finns ett större utbud. Då efter frukost drar vi ut kylskåpet för att köra det till skroten innan vi köper nytt. Och vad ser vi då! En råtta har varit framme och knaprat på den elektriska sladden. Så det är bara att klippa av sladden och ansluta en ny stickpropp. Efter rengöring är kylskåpet som nytt och vi har sluppit en utgift. Där ser man vad en liten råtta kan ställa till med. Jag hoppas att hon fick en rejäl smäll på nosen.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)