Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

...men hemma bäst

2011-10-07

Kvigorna i Svinninge har varit på rymmen ett par gånger och Ulla ville gärna att vi skulle ta hem dem innan älgjakten så idag var det dags. Tanken var att vi skulle fösa fram dem till vägen, få dem att gå hemåt, gå över Söderägnan och sedan över till Mariedal och Ägnan och över vägen och in i stallet.

Till att börja med gick det helt enligt planerna. Jag lockade och Latte och Åke och pappa föste på. Men när Latte och Åke skulle se till att de inte sprang över vägen började det att gå snett. Kvigorna fick full fart tillbaka mot Svinninge.

Då fick Latte visa sin kapacitet i sina långa ben. Han rundade dem snyggt och prydligt och lydde Åkes kommandon att istället för att fösa i hop dem i en klump fösa dem  hemåt.

Vi fick snabbt byta strategi, för kvigorna sprang över vägen och in på Dalägnan istället för att gå hemåt längs vägen. Nu hade de blivit lite spaka och vi gick över Kärret, in i Midsommarhagen över Skruven in över betesmarken bakom Ståls och sedan in på Betesmarken och hemma.

Det blev den långa vägen hem, men alla som var delaktiga gjorde ett bra jobb, inte minst våran vallhund Latte.

Efter väl förättat värv

Efter väl förättat värv.

Antal kommentarer: 1

2011-11-14 13:17:30 - heidi, heidiinborr@hotmail.com

:D är 27 år och driver ett kvighotell i finland=)sicka e post till mig de vore roligt att skriva med dig som har längre erfarenhet om kvighotell,med vännliga hälsningar heidi inborr
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)