Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

JUL och ro

2011-12-29

Sitter här i köket, ensam, med endast hundarna som sällskap. Alla har åkt hem till sitt. Ja, VDn kommer tillbaka innan kvällen. Han skulle skjutsa till bussar då döttrarna ska hem till Arvika, Uppsala och Falun.

Ute är det mörkt och regnar. I morse kl 5 ringde väckarklockan.Ut och kolla djuren. 689 Iris är brunstig och ska semineras. 700 Rut kan dräktighetsundersökas. 691 har krypit under bommen och är på fel sida. Hon får stå där tills det är dags för utfodring. Jag har inte tid att fixa det nu då VDn och jag ska hjälpa till att lasta slaktdjur i Söderby. Slaktbilen kommer kl 6. Lastningen gick bra, vi lastade 44 djur på ca 1 timme på bil o släp som sedan åker till Linköping.

Sedan hem och äta frukost. Nattgästerna kommer ner alleftersom i köket för frukostkaffe, gröt, te och smörgås. Rätt som det är dyker pappa upp. Jag har "tomtat" i ladugården , säger han. Dvs han har utfodrat, skottat och ströat för kvigorna i gamla ladugården. Tack, pappa.

VDn tar fram en ensilagebal till kvigorna i kvigstallet och jag lirkar fram 691 från "Kalle-bakom-stället". Hon stod åt rätt håll så jag behövde inte göra några ingrepp i inredningen. Det var bara att knyta upp en rem som förhindrar att djuren kan ta sig ut ur stallet på eget bevåg, så knallade hon fram själv och ställde sig så att det bara var att öppna en grind, så var hon inne hos de andra. Så är det det vanliga pysslet, städa ur liggbåsen, skotta sovgången och ströa.

Jag bjöd in mor och far på lunch, då de gärna ville ha en sista pratstund med barnbarnen innan de åker iväg. Erika lägger sista handen, eller sömmen, vid sin klänning som hon ska ha på nyårsbalen i Falun.

Färdigkokt julskinka och potatisgratäng från i går. Bra lunchmat när man ska göra en massa annat också.

Efter maten flyttar jag kvigor till semineringsboxen och precis lagom kommer Ulla och seminerar 689 och kollar om 700 är dräktig. Och 700 är dräktig och förhoppningsvis blir 689 det också.

Julpuzzlet

Detta puzzel tillverkade min pappa 1952, när mor och far var nygifta och hade lite ont om pengar. En julbonad uppklistrad på plywood och lövsågat på vedlåren. Varje år samlas vi några stycken och puzzlar ihop puzzlet.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)