Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

Vatten och vatten

2011-06-12

Under morgonkollen på kvigorna tyckte jag att pumpen slog på och av hela tiden. Gick runt och kollade ev vattenläcka någonstans men kunde inte finna någon. Efter konsultation av VDn, pappa och Göran, min granne enades vi om att vi måste lufta hydroforen.

Det var utlovat vatten uppifrån i form av regn i dag. Det behövs för grödorna för det är jättetorrt. Dilemmat är att Uffe och Lasse kommer och ska rundbala och plasta ensilage på tisdag så jag hade tänkt att slå idag och imorgon. Det åskmullrade vid horisonten och kom tio droppar per kvadratmeter på förmiddagen, men inget mer, så vi började slå åkrarna utmed byvägen. I morgon fortsätter vi i Svinninge att slå och hoppas på uppehåll. Christer kommer hit och hjälper till att slå i morgon.

Kvigorna vid midsommarhagens vattenbar i form av två vattenkoppar har sprungit läck så där har jag två stora byttor som ska vattenfyllas morgon och kväll.

Kvigorna vid Hof har en betespump där de själva pumpar vatten från ån. Den behöver också kollas så att de inte har smutsat ner vattnet eller att den har satts igen.

Man får i allafall bra kondition på att cykla till midsommarhagen två gånger om dagen och till Hof fram och tillbaka.

En gåta:

Karin cyklar till midsommarhagen. Vägkanten lyser gul av smörblommor och ängshaverrot och blålila av midsommarblomster. Solen skiner och kastar en skugga framför cykeln. När cyklar Karin till hagen?

Antal kommentarer: 2

2011-06-17 17:10:26 - Erika och Maria

Efter en del meningsskiljaktigheter har vi kommit fram till att det beror på hur långt du kommit på vägen till midsommarhagen. Före eller efter 90-graderssvängen in på grötlunken. Alltså antingen på morgonen (på stora vägen) eller mitt på dagen (lilla vägen).

2011-06-21 21:54:25 - Karin

En ledtråd.Använd era botaniska kunskaper. Är det på morgonen eller kvällen?(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)