Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

Tomten är sur

2011-01-13

Ibland går allt fel.

Strax före jul fick vi hämta hem vår blå lastartraktor som varit på reparation i Rimbo och då trodde vi att allt var frid och fröjd. Att vi kunde skotta gångarna som vanligt och att vi kunde ge foder som vanligt igen. Men...på trettondagsafton ville vår granne låna traktorn för att skotta till sin slambrunn och då visade det sig att det blivit ett fel på vår lastare som måste åtgärdas. Utter hade gått för dagen och nästa dag var helgdag.På fredagen tog jag kontakt med vår närmaste verkstad igen och då hade de fått inbrott under helgen och kunde inte göra något arbete innan polisen gjort sitt.

Då  körde vi traktorn till Söderby och hoppades att lastaren skulle fixas under dagen. Foder kan vi ge med den röda Zetorn men att skotta skit duger bara den blå till. Men...då visade det sig att hjulet som reparerats före jul åter var defekt!

Vår "lilla blå" fick återigen färdas till Rimbo för undersökning och reparation och för att kunna hålla skaplig hygien i stallet fick Lasses gröna traktor tjänstgöra igen.

Men den gröna protesterade på sitt sätt med det ovana jobbet som skottartraktor och fick punktering på ett framhjul. På måndagen hade gummiverkstan hunnit städa upp efter inbrottet och fixade punkteringen.

Är det tomten som protesterar för att han inte fick gröt på julaftonskvällen?

Katterna i lagården

Antal kommentarer: 1

2011-01-16 11:36:27 - Erika

Elände! Hoppas ni lagade lite försoningsgröt
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)