Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

En bra dag

2011-06-16

Vaknar med en förkylning som jag försöka dämpa med Röd Solhatt och en Bamyl.

Ut och tittar till kvigorna och 651 Inga verkar vara brunstig. Hon är vanligtvis en liten blyg kviga men nu är hon ovanligt livlig och "på" de andra. Ringer och anmäler för seminering och tänker att jag kan väl vänta med att ta in henne tills jag vet när semin ska komma. Men när jag går från kvigflocken följer hon ensam med mig till stallet så det är bara att släppa in henne. 237 Böna som är inne för att behandlas mot klövspaltsinflammation är glad att få sällskap.

Sedan tittar jag till, och räknar djuren på andra sidan vägen och passar på att lägga lappar i postlådorna för de som är berörda av vatenmötet vi ska ha hemma hos Åsa och Göran på söndag.

Efter frukost och dusch åker jag til Färsna och träffar Susanne och Anders för ett lönesamtal. Sedan är det matdags och förberedelse för att Bokbussen ska komma. Mor och far kommer med kaffebröd till det sedvanliga fikat efter att bokbussen varit här. Eva har hört att vi har kattungar så vi tar ner hela backen med kattungar för barn och gamla att gosa med.

Jag missar fikat för jag passar semin och då när jag väntar kollar jag min mobiltelefon och mina meddelanden. Mette på länsstyrelsen har ringt och säger att hon har en plan för hur vi ska få till vårt projekt " Kött från Roslagen" !!!Hurra!!! Jag ringer tillbaka men tyvärr är Mette inte anträffbar förrän på måndag.

Men 651 är bra brunstig och blir säkert dräktig, vårt projekt Kött från Roslagen kommer att bli av, jag hittar sommarens första solsöta smultron på en åkerholme så fastän jag är förkyld är det här en riktigt bra dag.

 

 

Antal kommentarer: 1

2011-06-17 17:12:04 - Erika och Maria

Vad söta de har blivit!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)