Karins Kviltar

Händelser och daganteckningar 2011

Brittsommar

2011-09-30

Det är visserligen inte Birgitta förran nästa vecka, men det är riktigt brittsommarväder med vackra höstfärger och nästan sommartemperatur ute. Det har faktiskt inte varit någon frostnatt ännu i höst. Vi har idag äntligen sått färdigt höstvetet, två veckor försenat, men med bra bruk i åkern och inte alltför tidig vinter så går det nog vägen i allafall.

I går fick vi oväntat besök på kvighotellet. Det var kvigor på väg ner mot Norrsund, och första tanken var ju att det var mina kvigor som gått över vid Stora Sten. Men dessa kvigor har horn och det har inte mina. Det var Södersunds kvigor som betar vid Brotorp som var på vift. Jag ropade hem våra kvigor som vid det här laget gärna kommer in för att äta lite extra ensilage. Sedan kom Matte och vi hade ett resonemang för hur han skulle få hem sina kvigor. Vi beslutade att de skulle få härbärge på Kvighotellet ett par nätter och att de sedan skulle få skjuts hem till Södersund med Uffes limosine.

Sedan åkte jag åk VDn och jag till Ljusterö för att titta på Tinas och Thomas angusar tillsammans med LRF och Lundkovallkött. På väg ringde pappa att det fattades utsäde för att han skulle kunna så färdigt så istället för att följa med till Almunge Slakteri som det var tänkt åkte vi till Getinggarne och fyllde på med utsäde för att Storåkern skulle kunna bli färdigsådd idag.

September

Detta är en delikatess för kvigor liksom tistelknoppar och ett och annat ekblad.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)