Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Vi längtar ut...är inte vintern slut?

2013-03-30

Vi längtar ut..är inte vintern slut, vi vill äta grönt gräs och idissla i solen, säger mina kvigor. Men snön ligger fortfarande, kall och isig på betesmarken och det är en stor snödriva i till kofållan så de får längta lite till.

Idag seminerade vi 780 Stella, en brun kviga med stjärna i pannan. Hon är dotter till en av superkossorna på Billinge, 519 Stella som förra året mjölkade hela 12 188 kg mjölk! Hennes mormor 400 Stella går också under namnet Terese Alshammar då hon som kviga råkade hamna i gödselbassängen på Eke. Bertil och Jacob lyckades få upp henne med hjälp av lastaren. Det hade kunnat slutat riktigt illa.

Våran Stella kommer om allt går vägen att nedkomma med en kalv i början av 2014 och då börjar hon sitt liv som mjölkko på Billinge.

Än får kvigorna nöja sig med tre rullar ensilage om dagen att äta vid foderbordet och gå och lägga sig i det ströade liggbåset isället för att beta, vila och idissla ute i hagen.

Vi längtar ut..

Antal kommentarer: 1

2013-03-30 19:35:46 - Anette, anettethun@hotmail.com

Ser fram mot att få hem henne! 519 har ju tidigare en dotter hos oss 666 the nummer of the beast;) hon ska strax sina och såsmåningom kalva! Stellafamiljen är helt fantastisk!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden