Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Kvigjobb, söndag som vardag

2013-10-20

Var är den lilla röda bilen.....ingen som vet, ingen som vet. Nu kör han igen, min farsa. Nu njuter mor och far av friheten att åka och handla när de vill, gå på poesimöten, gå på kyrkokonserter mm mm.

Jag får väl njuta av friheten att själv göra jobbet istället för att hitta bra sysselsättningar åt mor och far.

Kvigjobbet är dock alltid mitt eget. Utfodra ett par ton rundbalar per dag, seminera och skotta skit. Dock med god hjälp av VDn. Idag var det sanningens minut då jag lät dräktighetsundersöka sju kvigor. Fem var dräktiga, en dräktig med frågetecken och en var inte dräktig.Tvillingarna 792 och 793 Inga är dräktiga och vackra Stella 785 är också dräktig.

Förra året i början på oktober var jag i Bryssel med distriktsstyrelsen i Centerpartiet. När jag kom hem därifrån sent på kvällen hade Stella halkat i gödselgången och hade svårt att komma upp. Hon hade legat där ett slag och var också nerkyld. Vi fick ta henne i traktorskopan och lägga henne i sjukboxen. Vi bäddade med ordentligt med halm och gav henne vatten och ensilage. Hon repade sig när hon fick lite extra ompyssling och fick vara i en box för sig själv. Därför är det extra roligt att hon nu är en stor vacker och dräktig kviga som i vår blir mjölkkossa i Billinge.

Här är en bild på tvillingarna från i våras.

Ingatvillingarna

Antal kommentarer: 1

2013-10-20 20:12:12 - Maria

Va roligt att han får köra igen!! (flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden