Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Räkna kvigor....zzzz

2013-05-20

Alla kvigor som var ute förra året är nu ute på bete. Än så länge bara här hemma antingen på betesmarken runt ladugården eller på andra sidan vägen i Björkbacken med omgivande marker. Och det är ett räknande. Att räkna till fyrtio kvigor är banne mig inte enkelt. Jag hade för mig att det skulle vara 41 på den här sidan och 19 på den andra, men hur jag än räknade så blev det bara fyrtio. Kollade runt lite på betesmarken för att kolla att det inte låg någon kviga med benen i vädret. Hittade ingen sådan och räknade de som fortfarande är inne och de var 40 precis som de skulle vara och gick ut till kvigorna i Ägnan och de var 20 st och inte som jag fått för mig 19. Inalles är det alltså 100 djur på Karins Kvighotell för tillfället.

Seminerade den andra Ingatvillingen 793 i lördags också med ungtjuren Goofy och hon hade blodflytning på söndagseftermiddagen så tidpunkten var iaf rätt. Hur mycket släkt blir två kalvar som har samma pappa och enäggstvillingar till mamma?

I morgon börjar äventyret att börja släppa ut kvigkalvar som inte inte varit ute förut. De ska lära sig elstängsel och förstå var gränserna dvs stängslet går.

Tvillingarna tycker att ordningen är återställd då båda två är ute i samma hage.

Ingatvillingarna

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden