Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Bistert

2013-01-19

Det är bistert kallt. 30 grader var det i Svanberga i morse, kallast i landet! I går var det också kallt och den blå traktorn som var lämnad i Söderby för byte av generator ville inte starta när VDn skulle hämta den. Antagligen fungerade inte motorvärmaren så en ny beställdes och nu är den förhoppningsvis klar på måndag. Den röda traktorn fick ta tjänst som framtagare av balar men skottning klarar den inte av eftersom den inte har någon frontlastare. Allt är trögt och besvärligt när det är kallt. När jag skulle hissa upp den tredje balen i går kväll fungerade inte eltelfern som man hissar upp balarna med... Som tur var hade vi den manuella telfern uppmonterad så det var bara att dra för hand. - Det man vinner i kraft, förlorar man i väg, fick man lära sig i fysiken. Man får nog god fysik av detta jobb. Jag slipper i allafall betala för ett gymkort.

En bister morgon, elda i pannan, dra in ved, tina vattenledningar och vattenkoppar och så vill inte röda traktorn starta när vi ska ta in balar.

Jag ringer runt till mina bondekolleger och Lasse kommer med John Deeren och tar fram tre balar som jag hissar upp och fördelar.

Det värmer i kylan att ha bondekolleger.

 

Antal kommentarer: 1

2013-01-19 22:03:08 - Maria

Ja, buuurrrr! Att gå från +40 till -20 var lite av en chock jag säga!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden