Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Tjuv och polis

2013-01-06

Vår border collie, Lattes, älsklingslek är "tjuv och polis". Det börjar med att jag säger - är du en tjuv. Då gräver han i min ficka med nosen och hittar - en handske. Ta fatt tjuven, säger jag, och då brukar Valle börja jaga Latte. Valle har blivit lite lat på gamla da´r så han är inte alltid med på noterna numera. Då får jag jaga Latte och kampa lite med handsken. Men när jag säger sitt och loss, så ger han mig handsken så att jag kan gömma eller kasta den och han hämtar den. Sedan brukar jag hämta en kärra ved och Latte fixar lite med sitt, snokar runt, kollar katter osv. Men innan vi går in med vedkärran frågar jag Latte - var är handsken. Han tittar på mig och springer iväg och faktiskt hämtar handsken.

Det har hänt att jag efter flera timmar har frågat Latte var handsken är och han har letat rätt på den.

Undrar om man kan lära honom att hitta bilnycklar och borttappade plånböcker också.....

Latte har hittat handsken

Antal kommentarer: 2

2013-01-07 03:24:44 - Maria

Vi får testa! Har väl några oviktiga nycklar vi kan börja med:) Hundarna här försökte igår ringa med bärbara telefonen... Vi hittade den med gnagmärken under ett bord i huset (där hundarna inte ens varit vad vi vet):)

2013-01-11 17:36:47 - Susanne, www.brukshoffe.se

Klart Latte kan hitta bilnycklar! Har en kompis som tappade bilnyckeln under promenaden, kom på det vid bilen och gick tillbaka samma väg med hunden - som självklart hittade nyckeln! Testa med Latte (men kanske med gammal nyckelknipa som du kan avvara .. :D)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden