Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Två till...

2013-07-25

Självförtroendet för att kunna seminera själv var på botten när två kvigor som jag seminerat för tre veckor sedan har blodflytning. De har alltså haft en brunst som jag har missat och tog sig alltså inte när jag seminerade för tre veckor sedan. När då en annan kviga visar brunst får Pia på semin komma och seminera och då passar vi på att dräktighetsundersöka också.

Det är varmt och solen gassar. Alla kvigorna står i hasselsnåren vid eken. När jag ropar på dem kommer de springande och rusar över vägen och in i det svalare stallet. Pia kommer precis på klockslaget och jag har hunnit sortera kvigorna. 776 Pärlan och 795 Rut ska dräktighetsundersökas. Sanningens minut! Bägge dräktiga - två till av mina egna semineringar som är dräktiga! Det var extra roligt att 776 var dräktig då jag var osäker på om hon ev haft en brunst för tre veckor sedan, och att hon är en Pärlan vars moderlinje kommer härifrån Norrsund och att hon är dräktig med en riktigt bra tjur.

Kvigorna latar sig i stallet hela eftermiddagen. Under tiden cyklar jag till Hof och tittar till kvigorna där. De ligger alla vid vattenpumpen för att lätt kunna ta sig en drink.

Inspirerad av djuren tar jag mig ett dopp i ån på vägen hem. Det är djupt i badgropen i år men det är riktigt fin sandbotten vid stranden. En andfamilj kollar när jag badar och några nyfikna abborrar nosar på mina fötter.

När jag kommer hem får vallhunden Latte göra sin stora insats, hjälpa till att fösa kvigorna över vägen. Den här gången lyder han riktigt bra och vaktar noga att de inte går åt fel håll.

Dagen går mot sitt slut. Nattgäster väntas till Jan Jans kammare, så det är till att bädda och flytta ner barnsäng. Kärt besök, äldsta dottern med familj.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden