Karins Kviltar

Händelser och tankar 2013

Höst

2013-10-04

Upp i ottan för att ge djuren.Det är bondens vardag, och nu är alla djuren inne. Tittar på blå traktorn som vi fick pumpa i luft i ett framdäck igår. Platt som en pannkaka! Då gäller det att hitta en strategi för dagens jobb. Minst 2 balar ska utfodras och helst tre gångar ska skrapas. Jag börjar med att ge kraftfoder till de yngsta djuren. En kviga står olycklig inklämd framför liggbåsen och kan varken komma fram eller tillbaka. Fram med skiftnycklar och hylsor för att få bort nackbommen så att hon kan komma tillbaks till de andra kvigorna. Jag lägger ner säkert en halvtimmes jobb för att montera bort nackbom och lirka fram kvigan.Hon blandar sig med de andra kvigorna och sedan släpper jag ut de äldsta kvigorna så de kan njuta av brittsommaren. VDn pumpar framdäcket på blå trakorn med kompressorn på den röda traktorn och kör fram första ensilagebalen som jag fördelar medan VDn förbereder frukost för oss tvåbeningar.

Strategin för dagen blir att jag hämtar min mor och far för en handling i Norrtälje och under tiden skottar VDn sovgången och kör blå traktorn till gummiverkstan för lagning av punktering. Vi sammanstrålar vid gummiverkstaden efter  någon timme och fördelar sedan arbetet så att mor lagar mat, far och jag återställer nackbommen. Förhoppningsvis är detta en bra övning för hans högerhand. Efter maten skjutsar jag VDn för att hämta traktor och skjutsar hem mina föräldrar efter väl förättat värv.

När jag sedan kommer tillbaks är vår seminveterinär här för ett uppföljningsbesök för salmonellaprogrammet och djurägarseminkursen. När hon ändå är här tar hon sig en titt på 833 som är halt på ett bakben. Vi går igenom seminrutiner och seminerar 817. Det känns bra att få lite support.

VDn skottar de båda gångarna som är kvar, vi ströar och ger ytterligare en bal. Jag hämtar in de stora kvigorna som är ute och sedan kan vi göra kväll. Inte riktigt dock...en beställning på ett bebistäcke är inte riktigt färdigt. Syrran ska hämta det i kväll, så det blev en timme framför symaskinen också.

Moas täcke hittar du här

Moas täcke

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden