Karins Kviltar

Bete med förhinder..

2014-05-06

Betesmarken är en grön tät golfbana. Trettionio kvigor är duktiga klippmaskiner. Sju stycken gör tjänst som landskapsvårdare i Brotorp ner mot Broströmmen.

För många år sedan var det en gymnasieklass som skulle göra som vikingarna och använda vattenvägarna i Roslagen. De rodde en replik av en Vikingabåt längs Broströmmen och nere vid Roslags-Bro kyrka träffade de på våra kvigor som nyfiket ställde sig på rad längs åkanten. Har ni aldrig sätt vikingar förut, frågade ungdomarna. Kvigorna ruskade på huvudena, det är inte var dag som vikingar åker förbi...

Några av våra kvigor skulle göra naturvårdstjänst i Naturreservatet Mornäsan vid Ösmaren den här sommaren. Det det blev dock inställt pga av ett Havsörnspar som häckade i området. Nu får vi se om det blir något stängsel uppsatt till nästa betessäsong på Mornäsan. Nu får de beta vid Eke i stället. Det finns många platser i Roslagen som behöver den betande mulen....Man saknar inte kon förrän båset är tomt...Är kobåset tomt finns ingen ko som betar på ängen heller.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden