Karins Kviltar

Så går en dag...

2014-11-29

Novemberdagar är korta och mörka. På med reflexvästen och ut med hunden i den dunkla morgonen. Fram med ficklampan för morgonkollen i kvigstallet. Latte hjälper till att ta in ved till morgonbrasan i pannan. Åke fixar frukosten. Far har sovit över här för att se till att  det blir däckbyte på hans bil. Mor är på Norrtälje Sjukhus.

Latte gör sin stora insats att flytta kvigor från fodergången till sovgången. På morgonen är ju inte så många uppe och äter men en envis kviga ville inte flytta sig förrän Latte visade sina kofösaranlag. Vi började med skottning av fodergången, sedan utfodring och sedan skottning av sovgången och ströning av liggbåsen. Efter detta morgonpass hämtar vi pappas bil och pappa kör sin bil hem till gården. Det är första gången han kör bil efter sin sjukhusvistelse.

Efter maten gör vi vårt vanliga besök hos mamma på sjukhuset. Det känns bra när vi ser henne och Kerstin i glatt samspråk, mamma sittandes på sängkanten och Kerstin i stolen bredvid. Jag gör iordning en god kopp kaffe med lite mjölk och socker och mamma tycker att det smakar gott! Det är solstrimman den här dagen.

Snart nog är det mörkt igen. Hem igen, ytterligare en bal serveras kvigorna och kvigan 884 får sin chans att bli dräktig och bli mjölkko i Billinge.

Förväntansfull Ebba

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden