Karins Kviltar

Ingenting är längre som förut..

2014-02-20

Far och mor har flyttat från villan i Råbacken till Solbacka i Norrtälje. Så "diskroboten" besöker oss inte lika frekvent och inte heller "konsulten och drängen". Så nu får man diska själv och konsulta sig själv om det ska bli nå´t gjort.

Sista dagen i gamla huset som vi bodde i under 1980-talet, när vi flyttar de allra sista grejerna, ringer det i min mobil. En röst från det förflutna hörs i mitt öra, Sten Helgesson, 4H-konsulenten i Stockholms läns 4H på 1970-talet är det som ringer! Gamla minnen dyker upp, Polacktorp, 4H-läger, 4H-gårdar, Förbundet Skog och Ungdom...Han är ingen ungdom längre och hur blev det...våra visioner från 70-talet då gröna vågen svepte över Sverige? 4H-gårdarna finns ju kvar men har kanske inte så stor anknytning till landsbygd och lantbruk som vi hade i våra visioner.

Och nog behövs kunskapsöverföring mellan bönder och konsumenter och frågan om mat och matens ursprung är en stekhet fråga. Amalias debattinlägg om maten är delad över 7000 gånger på facebook och LRFs möte om Hur Mår Maten med etologen Per Jensen på Sportcentrum var otroligt välbesökt. 

Men ibland blir jag orolig, kommer det att finnas ett jordbruk kvar i Roslagen? Kommer det att finnas bönder som vill satsa, jobba jämt och få dåligt betalt?

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden