Karins Kviltar

Sommartider, hej, hej

2014-04-01

Vaknade härom morgonen av att damen i radion sa att klockan var åtta. Min inbyggda klocka var sju...visst ja sommartid. Den tiden kan vi ha året runt tycker jag. Födelsedagen avklarad, sista tårtbiten avnjöt jag i dag tillsammans med en god kopp kaffe efter förmiddagspasset i kvigstallet.

Förmiddagspasset avslutades idag med att Ulla var här och seminerade fyra kvigor, nästan rekord för en dag. Vi får se hur många som blir dräktiga, det kanske blir bingo, alla fyra!

848 var i allafall dräktig men däremot inte 836 som antagligen har haft en tidig kastning. När vi seminerar och dräktighetsundersöker flyttar jag djuren lite fram och tillbaka. Det är bra om de är klavade när man seminerar och dräktighetsundersöker och jag har ett begränsat antal sådana platser. Då gäller det att vara kopsykolog, att få rätt kviga att vilja och våga gå ifrån de andra och knalla över till boxen med fånggrindarna. Sen ska de tillbaks också. Men då var det en busig kviga som hoppade upp på foderbordet och racade där några vändor fram och tillbaka. Då fick jag ringa efter förstärkning, att vara på två platser samtidigt, mota in en kviga och samtidigt se till att inte en massa andra kvigor hoppar upp på foderbordet, då krävs kloning. Då fick VDn rycka in!

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden