Karins Kviltar

I samspråk .....

2014-07-23

Det är varmt och soligt redan när Latte och jag går morgonrundan. Jag tycker att jag skymtar kvigorna vid pumphuset innan jag hämtar tidningen och när VDn frågar om jag ska äta gröt snart svarar jag att jag bara ska räkna djuren som är bakom ungdjursstallet. Men när jag kommer dit syns inga djur. Kollar på de vanliga ställena...till sist tittar jag i skogsdungen mot Stålsvägen. Där står de förstås i skuggan av granarna. OK tänker jag, VDn väntar med gröten och mina kvigor är inte på rymmen och kolla brunster kan jag göra lite senare. Så jag drar mig tillbaka lite obemärkt tror jag. Men då dyker det upp en vit kviga bakom mig, hon råmar åt mig "jag vill komma in i stallet, ser du inte att jag är brunstig". Jodå det är 863 Albina som hänger på och vill in, ensam, hänger hon på och jag släpper in henne i stallet.

Jag ger henne lite hö att tugga på och går själv till frukostbordet som är dukat ute i trädgården. Med gäster som sovit över på  Jan Jans kammare och på utvind blir det långfrukost med intressanta diskussioner alltifrån närproducerad mat till demokratin i EU.

Därefter följer den dagliga cykelturen till Brotorp och Hof för att kolla att djuren har det bra och finns där de ska. Alla är på plats, de tar igen sig i närheten av vattenpump och vattenkar. Då tar jag mitt dopp i Broströmmen. Jätteskönt att svalka sig i värmen, simma och flyta i ån och höra vattnets brus i fallet och se abborrarna simma mot strömmen.

Cyklar barfota tillbaka hem och fixar käk. Jag bjuder på tjälknöl gjord av ytterlår, färskpotatis och sallad. Det uppskattas då den extra kryddan är att det är kött från gården som serveras.

Sedan letar VDn och jag fram en stilig tjur till Albina och förhoppningsvis blir hon dräktig och kalvar om nio månader i Bilinge och kanske hennes namne Albin hjälper till vid kalvningen.

VDn släpper ut Albina och har ett litet samspråk innan hon släpps ut i stora hagen. Efter en liten stund checkar nya små gäster in. I Kvighotellet denna gång. Fem nya kvigkalvar att bekanta sig med och samspråka med.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden