Karins Kviltar

Händelser 2012

I väntan på våren

2012-04-04

Bägge hundarna snarkar på sofflocket. De är riktiga torpare, bägge två," som ligger på soffan, för så ska det va´, håhå jaja..Jag väntar på vårväder, att få släppa ut kvigor på grönbete och få harva och så mina åkrar. Utsädet och frö´t har kommit.Nu är det bara att vänta på att det blir varmare väder så att det torkar upp och jorden reder sig. På gården har jag plöjt upp en bit som ska bli potatisland och köksträdgård. Det är något visst med att äta sånt som man själv odlat.

Häromdagen gjorde jag köttfärsbiffar av kalvfärs från gården, med ägg från hönorna på gården med grädde som kunde varit från gården om mjölkkorna varit kvar. Till biffarna serverades jordärsskockor som jag grävt upp vid Jan Jansson trappen och potatis och morötter som kunde ha varit från gården om min köksträdgård redan funnits..

Apropå grädden, som finns i en röd förpackning från coop. Den innehåller förtjockningsmedlet E407, Karragenan, som framställs ur en viss rödalg...Varför behövs förtjockningsmedel i grädde? Du kan läsa mer på http://www.aktavara.org/guide.aspx?r_id=27815.

Torparhundarna Latte och Valle på sofflocket.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)