Karins Kviltar

Händelser 2012

Skördetid

2012-09-20

- Går det att tröska vetet nu tror du ? Frågar Jacob i mitt öra - Jag är nere vid Prästgårdsgärdet och kommer straxt hem till dig.. säger han.

Åh - äntligen tröskväder- soligt och lite blåsigt. Hela mitt höstvete är avtröskat på söndagkvällen och har åkt iväg till Utål.

Nästa kväll provar vi att tröska ärter och korn men det går inte lika bra. En förarglig regnskur har gjort att det är för blött att tröska. En tank blir det dock och vi har lånat en kärra nerifrån byn.

Nästa morgon lossar vi på logen. Till att börja med går det riktigt bra. Pappa står nere och passar utmatningen och jag är där uppe och ser till att det hamnar i rätt ficka där nere. Med jämna mellanrum springer jag ner och fördelar säden så att inte torktrummorna ska glida i sär. När jag på slutet står på det sluttande flaket för att se till att den sista säden rinner ut genom luckan är det plötsligt stopp!

Vad har hänt? Är det fullt i röret, är det en säkring som gått, är det motorskyddet???

Det visar sig att krysskopplingen mellan motor och skruv blivit skadat och glidit isär. Efter lite funderande och meckande får vi bort motorn och får loss de bägge krysskopplingarna.

Tomas i Söderby tar på sig att försöka svetsa till dem...Vi får se hur det går...

Jacob tröskar höstvete

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)