Karins Kviltar

Händelser 2012

Fältvandringar

2012-06-26

Dagen börjar med att fyra st av mina gourmeer till kvigor har klivit över stängslet och äter ärtskott och vass på Bygärdet på andra sidan byvägen till Norrsund. Tack vare en vänlig farbror som lägligt kom nerifrån byn fick jag tillbaks dem till de andra och eftersom 738 Alida och 742 Brunetta var brunstiga så var det lika bra att hela gänget fick komma in i ungdjursstallet. Sedan stängde jag i från betesvallarna mot byvägen för att kunna justera stängslet och faktiskt tvinga gourmeerna att äta gräset på betesmarken istället för den goda vitklövern.

När jag och hundarna sprungit fram och tillbaka och fixat med eltrådar hit och dit ringer telefonen!

- Du har kvigor på rymmen nere vid ån, de är på andra sidan mot skyttepaviljongen, säger Matte i mitt öra.

- jaha, är det kvigorna vid Brotorp som tagit sig en simtur i ån eller är det småkvigorna vid Hof som tagit sig en promenad längs Broströmmen? Ner till ån för att kolla, jovisst, det är kvigor från Hof som är ute på promenad.

Om en halvtimme ska semin komma så jag måste först passa den tiden och sedan tar jag med mig pappa och en foderhink och hoppas att de är följsamma nog att hänga på tillbaks till Hof.

Med lock och pock knallar vi på tillbaks mot Hof över Prästgårdsgärdet. Jag ringer till Göran i Hof och han möter upp vi grinden och vi släpper tillbaks gänget.

Resten av gänget ligger i lugn och ro vid vattenpumpen, men elstängslet mot Prästgårdsgärdet, eller Fläskängen, är nerrivet. Så jag springer före och sätter upp stolparna och Göran går efter och slår ner dem.

Det var den fältvandringen det.

På kvällen är det fältvandring med Line från Hushållningssällskapet på Getingarne och samkväm i Kvilunda hos Bengt i Stall Andviken.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)