Karins Kviltar

Händelser 2012

Våren är här

2012-05-11

De flesta kvigorna är ute, vårbruket har börjat och jag sitter i verandan och fikar. Efter ett rejält bakslag med snöoväder i början på april så känner man att sommaren är på väg.

Den 11 april släppte jag ut tretton kvigor. Ett lagom antal att trängas runt en rundbal ute tyckte jag. De kvigor som varit i gamla ladugården i vinter skulle till Billinge för att där förbereda sig på sina liv som mjölkkor och ett nytt gäng unga tjejer skulle hit.

Fredagen den 13 april var det ruskväder med regn och blåst och jag tyckte synd om mina kvigorna som var ute och tänkte på dem hela natten och hade svårt att sova. På morgonen verkade det ha lugnat ner sig... men då var det ett par decimeter snö ute! Kvigorna låg under några granar och det såg inte ut att ha gått någon större nöd på dem men det blir ju så klossigt! VDn och jag gjorde snabbt iordning gamla ladugården för nya hyresgäster och kvigorna var inte nödbedda att komma in i ungdjursstallet och därifrån att knalla upp till gamla ladugården. Där fick de sedan vara fram till den 30 april då vi hade kvigsläpp nr två.

Nu är 47 st ute och följdaktligen 45 st inne. Gänget har utökats med Millan och Sara från Södersund. Så nu går det åt endast en bal om dagen och betesmarken är renbetad som en kortklippt golfbana. Det gröna färska gräset är smaskens för en kviga.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)