Karins Kviltar

Händelser 2012

Kor och kor

2012-03-03

Kalvar in och dräktiga kvigor ut. Det är affärsidén med ett kvighotell. Häromdagen när jag letade efter en kviga som jag skulle flytta till semineringsboxen, upptäckte jag att en kviga började närma sig kalvning. Mycket riktigt, i journalen stod att hon var seminerad den 30 maj och då blir beräknad kalvning omkring den 5 mars. Då behöver hon flyttas omgående till Billinge. Vi flyttade henne till sjukboxen om det skulle bli kalvning så att hon i så fall kunde få vara i fred att kalva och ta hand om sin kalv.

Men hon "pärra´" och idag fick hon åka hem till Billinge tillsammans med sex andra som ska kalva i mars och april. Då passade vi på att få nya kvigkalvar. Då kom en liten Karin tillbaka. I december 2009 köpte jag fem kvigkalvar från Månkarbo. En av dem heter Karin och i juli 2011 fick hon en kvigkalv som nu har kommit hit till mitt Kvighotell.

Sitter nu här och tittar på kokorten som hela tiden ska följa kossan och ser hur våra kor från olika besättningar är sammanflätade i varandra. För ett par veckor sedan köpte jag tre kvigor från Getinggarne. Två heter Fatima och en heter Lona. Denna Lonas mamma är född här hos mig. Jag köpte två kor från Billinge att ha som amkor och en av dem hette Lona och den kofamiljen kom från Getinggarne. Lasse behövde tillskott av kvigkalvar och köpte Lonas dotter av mig och nu har hennes dotter i sin tur kommit tillbaka hit till Norrsund.

När jag slutade med kor 2005 sålde jag några kvigor till Norr-Malma. När de slutade med mjölkproduktion för något år sedan sålde de några kor till Billinge. Bland andra ett par Blenda, så nu kommer det Blendor tillbaka till Norrsund.

Det här är 263 Fatima från Getinggarne. Visst har hon en trevlig frisyr. Titta in på ko-mmitty så ser du fler trevliga kofrisyrer.

Antal kommentarer: 2

2012-03-04 17:10:49 - Maria

Hihi, fantastisk frisyr!! Ser ut som Brandon i Beverly Hills:)

2012-03-19 16:08:12 - Gunilla

Jag tycker hon liknar Elvis Presley (fast utan gitarr).
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)