Karins Kviltar

Vinterchock

2010-11-30

Vintern kom tidigt i år. Förra måndagen, i grevens tid, kom Christer med gödselspridaren och tog rent på plattan bakom gamla ladugården och spred på åkrarna vid Svinninge. Tanken var att vi skulle hinna plöja ner gödseln men på tisdagen var det snöoväder med klass två varning. Kallt, ruggigt och jobbigt. På torsdagen pajade ett framhjul på blå traktorn som är min allt-i-allotraktor, som hämtar foder, gödslar ut gångar mm. Hämta foder kan vi hjälpligt göra med Zetorn, men den har ingen lastare så skotta skit kan man inte göra med den.

Så det var bara att ringa runt till bondekollegor om de hade en lagom stor traktor med lastare som jag kan få låna. Lasse i Getinggarne har en grön pålitlig traktor som nu har fått tjänstgjort som skottare i ungdjursstallet. Den blå har Saids maskin hämtat och jag hoppas den kommer hem återställd snart.

För att få lite avkoppling i allt jobbigt tittade jag in på bokbörsen om någon hade en bok som jag letat efter. En bokserie av Laura Ingalls Wilder, känd från TV serien "lilla huset på prärien" läste jag när jag var med Erika på sjukhuset när hon var liten. En del av dem kom i nytryck för ca 10 år sedan men de tre sista i serien har inte kommit ut på nytt och finns inte längre att låna på biblioteket. Men nu fick jag tag i dem! En heter "den långa vintern" och jag hoppas verkligen inte att det här ska bli en sjumånaders vinter. Jag har redan tröttnat...

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)